Control i automatització.

Domòtica aplicada al control d’un despatx

La paraula “domòtica” sovint s’associa a un increment de costos en instal·lacions sense que aquest cost justifiqui els beneficis que aporta. En realitat, però, la domòtica pot contribuir a un estalvi de costos a mig/llarg termini, a més del confort i comoditat que ens aporta des del primer dia.
Control de la il·luminació
El control de la il·luminació ens permet adaptar les enceses a les necessitats lumíniques de cada moment. A part, amb l´ús d’elements regulables, podem controlar la quantitat de luxes necessària. D’aquesta manera només consumim el que realment necessitem.
Control del clima
El control del clima és un dels que més incrementa el grau d’eficiència ja que els costos energètics en aquest punt són molt elevats sobretot en climes agressius com el nostre.
Control de persianes/estors
Tenir el control dels estors ens permet adaptar-los als requeriments de la sala.
Control remot
A nivell de control remot, des de qualsevol lloc amb un smartphone, tauleta o un ordinador es pot controlar el despatx. Inclús podem veure qui hi ha a través de les càmeres de seguretat
Videoporter
Tant des dels ordinadors com des de les tauletes es pot veure qui hi ha a la porta i obrir-la per deixar passar al visitant.
Ontec ha desenvolupat el projecte d’automatització amb el fabricant GIRA i ha proveït tots els sistemes necessaris per desenvolupar el procés d’automatització i control sempre des de l’òptica de l’estalvi, l’eficiència i el confort.
L’estàndard KNX
La KNX Association és el creador i propietari de la tecnologia KNX – l’únic ESTÀNDARD obert per a totes les aplicacions de control de l’habitatge i l’edifici, com per exemple el control de la il·luminació i les persianes, així com diversos sistemes de seguretat, calefacció, ventilació, aire condicionat, monitorització, alarma, control d’aigua, gestió d’energia, comptador, així com electrodomèstics de la llar, àudio / vídeo i molt més. Aquesta tecnologia pot ser usada tant en habitatges i edificis de nova construcció, com en els ja existents.
L’estàndard KNX engloba més de 300 fabricants de sistemes la qual cosa demostra la diversitat i alta fiabilitat de la tecnologia.